Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АЛЕКСАНДЪР ЛЮТОВ
=============================

e-mail : alex.lyutoff@gmail.com

Александър ЛютовАлександър Лютов е роден в гр. Пловдив през 1962 г. Завършил е ПУ "Паисий Хилендарски" със специалност "Инженерна физика". Работи и живее в родния си град. Интересува се от художествена проза, философия, културология, теоретична физика. Отличен е в електронните конкурси на LiterNet: "Мечти по лято" и за кратка проза. През 2019 г. е победител в конкурса на екип "Драматургични форми" на БНР, програма "Христо Ботев" за нова радиопиеса. Печели Първа награда в конкурса на Фондация "Буквите" и издателство "Български писател" за довършване на недовършения роман на Борис Априлов "Сляпо плаване", а през 2009 е лауреат на 1-ва награда за дебютна книга в раздел проза в конкурса на издателство "АРС". Удостоен е със Специалната награда "Недялко Йорданов" и приза "Изявен талант на конкурса" на сайтовете "Беседката" и "Животът": "Поетични звуци". Награждаван е "За високо художествено майсторство във фантастиката и фентъзито" в Първия национален конкурс "Фантастичното изкуство - Бургас 2008" и "Награда за литературно постижение" на Втория. Получава награда за открояващо се участие в конкурса на Асоциация за насърчаване на християнското художествено слово "Емпирей". Класиран, награждаван и публикуван в конкурсите на "Таласъмия", "Полиграфия Инфо", slovoto.bg и "Print & Pack".

ПРОЗА

Разкази
  Колекционер на съдби
  Романът
  Постмодерната библиотека
  Лятото на топлия остров

Кратка проза
  Писмото

В превод на английски - Веселин Веселинов, J. R. Hasbrouck

  The Letter

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002-2020

Електронно издателство LiterNet