Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЖИВКА СВЕЩАРОВА
=============================

Живка СвещароваЖивка Василева Свещарова е родена на 24.11.1938 г. в с. Осмар, Шуменско. Средно образование получава във Велики Преслав, а висше - философия - в Софийския университет (1960). Работи като възпитател и като асистент счетоводна дейност. През 1966 г е методист в Окръжна библиотека, гр. Шумен, по-късно зав.-отдел "Обслужване на читатели", временно директор на библиотеката, гл. библиотекар. В края на 1993 г., след пенсионирането си, се връща в родното си с. Осмар. Чете автори, които проникват дълбоко в тайните на човешката психика - Достоевски, Лермонтов, Ибсен, Хесе, Кортасар... Интересът ѝ към началата и смисъла на живота, в частност предназначението на човека в космически аспект, я тласкат към древните източни философии, трудовете на Бердяев и Юнг. Специален интерес проявява към постиженията и хипотезите на квантовата физика. Задълбочените ѝ познания в областта на хомеопатията намират израз в оригиналната ѝ трактовка на механизмите за действие на хомеопатичните средства, както и в непубликуваната й стихосбирка "Лаик в дебрите на хомеопатията" - своеобразни психологически характеристики на едни от най-известните хомеопатични лекарства, приета с огромен интерес от лекарите хомеопати на тяхна конференция в София през 2012 г. Автор на стихосбирките "Нежността на дъжда" (2010) и "Мистерии" (2018).

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Ако ближните ти са...
  Преди новия изгрев
  Могъщият импулс...
  Не тъгувай...
  Като храм с небесни сводове...
  Какво е заблудата...
  Ето там...

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet