Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РЕЙ ХРИСТА
=============================

Рей ХристаРей Христа (Райна Хр. Стефанова) е с филологическо образование: завършила е СУ "Св. Климент Охридски", била е на специализация във Франция и Холандия. Дълги години работи като радио журналист и преводач на обществено-политическа и художествена литература. В неин превод са издадени произведения на знакови автори на двадесети век: "Френска сюита" от Ирен Немировски, "Евангелие според Пилат" от Ерик-Еманюел Шмит, "Музиката на един живот", Човешката любов", "Престъплението на Олга Арбелина" от Андрей Макин, "Скитникът" от Адриаан ван Дис, "Сол по кожата" от Беноат Грулт и т.н. Представила е на българските читатели и автори на детска литература: Ани М. Х. Шмит, Тоон Телехен, Макс Велтхаюс, изследването на Крус-ван Делден за приказките на Братя Грим под заглавието "Символика на приказките". Издала е сборник с текстове за деца, озаглавен "Цвете на каишка". Подготвила е за печат втори сборник с разкази за деца.

ДЕТСКИ КЪТ

Приказки
  Жива картинка
  Мъниче-хубавиче
  Захарче срещу нерви

 

* * *
Рей Христа в "Книжен пазар"
  Цвете на каишка

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2013
Електронно издателство LiterNet