Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРГАРИТ ЖЕКОВ
=============================

e-mail : m.zhekov@hotmail.com

Маргарит ЖековМаргарит Жеков е роден през 1963 г. в Хасково. Завършил е немска филология в СУ "Св. Климент Охридски" и богословие в Германия. Автор на шест стихосбирки. Носител на националната награда на студентските литературни клубове за поезия (1986), награда на в. "Кръг" от Националния конкурс "Южна пролет" за дебютна книга (1991) и националната награда "Светлоструй" за 1993 г. с книгата си "Разговор със собственото сърце". Четвъртата му стихосбирка е първата книга, издадена с конкурс на Сдружение на български писатели. Негови стихотворения са превеждани на немски, английски, френски, унгарски, румънски и испански език. Превежда от немски, английски, испански, унгарски и шведски език. Член е на литературния кръг "Европа" в Капфенберг, Австрия. Получил е номинация за наградата "Христо Г. Данов" за 2008 г. в категория "Преводна художествена литература" за романа на Илия Троянов "Събирачът на светове". Женен, баща на две дъщери. Живее и работи в София.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Екзистенциални и библейски мотиви в поезията на Георги Константинов
  Библейски мотиви в преиздадената претопена стихосбирка на поета Стефан Стоянов "Кръвта на гълъба"
  Библейски мотиви в поезията на Марин Георгиев

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2012-2020
Електронно издателство LiterNet