Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИЛВИЕ КОНЕДАРЕВА
=============================

e-mail : i.konedareva@gmail.com

Илвие Конедарева

Илвие Конедарева е родена в гр. Гоце Делчев. През 2008 г. завършва с отличие специалност "Българска филология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Същата година придобива втора специалност по комуникации, а след това се записва да учи в МП "Литературознание". В рамките на обучението по програмата получава стипендията на фондация "Блага Димитрова" за отлични резултати в учебния процес. През 2010 г. е зачислена като редовен докторант в катедра "Българска литература" на Факултета по славянски филологии. По време на докторантурата прави специализация по "Еразъм" в University College London, UK (SSEES). През 2014 г. защитава дисертационния си труд на тема "Българският роман след 1989 г.: промени в поетиката". Нейната дисертация получава отличието на Съюза на учените в България в конкурса за научни постижения за 2014 г. От 2010 до 2022 г. Илвие Конедарева е учител по български език и литература в системата на средното образование.

В момента е част от екипа на департамент "Нова българистика" в Нов български университет, където преподава в общообразователните курсове на университета, като води и специализирани курсове по българска литература.


КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  Горчивият разказ на "Бонбониерата"

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  За чертите на Бай Ганьо и за "свое-чуждото" в съвременната българска проза (наблюдения върху романа "Английският съсед" на Михаил Вешим)
  Мигът на Вислава Шимборска - без край и без начало

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2011-2014
Електронно издателство LiterNet