Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗВОНКО ТАНЕСКИ
=============================

Звонко Танески е роден през 1980 г. в Скопие, Македония. Той е поет, преводач, университетски преподавател и редактор. Завършва Филологическия факултет на Университета в Скопие "Блаже Конески". През 2007 г. завършва докторат към катедрата по словашка литература и литературна теория на Университета в Братислава "Ян Амос Коменски". След това завършва още един докторат към катедрата по Транслатология и интерпретация на Университета в Нитра "Константин Философ". Работил е в Института по световна литература на Словашка академия на науките и Философския факултет на Университета "Константин Философ" в Нитра. В момента е доцент във Факултета по чужди езици на Университета "ФОН" в Скопие. Почетен член на Съюза на писателите в Словакия. Автор е на стихосбирките: "Отворени врати" (1995), "Хорът на изгнилите листа" (2000), "Шоколад в портфолио" (2010) и "Нежности без гаранционен срок" (2012), както и на поемата "Връх" (2003).

ПОЕЗИЯ

В превод от македонски език - Димана Иванова

Стихове
  Искам да напиша
  Изчерпващо (не)съзнавано

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2014
Електронно издателство LiterNet