Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЯША КЕСЛЕР
=============================

Яша КеслерЯша Кеслер, роден през 1929 г. в Бруклин, завършва Висше училище по изкуства в Бронкс, Колеж по изкуства и науки и Университета в Мичиган. Проф. д-р по английски език и философия, преподавател по английски език и съвременна литература, поезия, проза и писане на пиеси в Университета UCLA от 1961 г. до пенсионирането си. Автор на пет лирични, седем белетристични книги, една пиеса, както и на много критически изследвания и литературни обзори, колумнист на "L. A. Times", "Financial Times" и други издания, издава електронното списание www.eclectica.org. Преводач на художествена литература от персийски, гръцки, фински, унгарски, чешки, български и други езици. От български език превежда поетични творби на Николай Кънчев и Драга Дюлгерова. Носител на много награди за поезия, проза, драматургия и преводи в САЩ, Италия, Унгария и други страни, удостоен с три награди Фулбрайт, Яша Кеслер е и първият американец с награда от унгарския PEN Club.

ПОЕЗИЯ

В превод от английски език - Драга Дюлгерова

Стихове
  Преселения
  Три поеми

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2014
Електронно издателство LiterNet