Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЦОНКА ХРИСТОВА
=============================

e-mail : cona59@abv.bg

Цонка ХристоваЦонка Людмилова Христова е родена в София. Завършила e ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Българска филология". От 1989 г. живеe в Дряново, обл. Габрово. Работила e като журналист в Дряново, Трявна и Габрово; като инструктор по туризъм в Ученически лагери- Габрово, фондохранител и екскурзовод в Националния музей на образованието - Габрово. В момента е учител по БЕЛ в СОУ "Максим Райкович", Дряново. От 1995 г. е член на Дружеството на писателите - Габрово. Била е секретар и председател на Дружеството до 2009 г.; редактор на арт-страниците в частния габровски ежедневник "100 ВЕСТИ" и на изданието на Дружеството на писателите - Габрово - алманах "Зорница". Член е на Съюза на българските писатели - София. Пише поезия и публицистика. Има издадени две поетични книги: "Думи на кръстопът" (2005) и "Размишленията на една мравка" (2008). Носител е на редица национални награди за поезия. Нейни стихове са публикувани в алманаха за литература, изкуство и публицистика "Света гора" (2004), бургаския литературен в. "Автограф", в. Дума, в. "Нов пулс", в. "Уикенд"; в антологиите "Славейкови празници" (2006) и "Ирин-Пирин" (2008), в сп. "Пламък". Под печат е третата й поетична книга "Попитах мама".


ПОЕЗИЯ

Стихове
  Фентъзи
  Посока
  Времето

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010
Електронно издателство LiterNet