Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СВЕТИСЛАВ БАСАРА
=============================

Светислав БасараСветислав Басара е един от най-известните и провокативни съвременни сръбски писатели. Роден е през 1953 г. в Баина Башта, Сърбия. Автор е на повече от двадесет книги с разкази, есета, романи и драми. Името му е запазена марка за качествена проза. Сред най-известните му произведения са сборникът с разкази "Изгубен в супермаркета", книгата с есета "На ръба", романите "Джон Б. Малкович", "Краткодневие", "Китайско писмо". Романът "Легенда за велосипедистите" (1996) е избран за най-добрия сръбски роман на десетилетието. Друго негово произведение - романът "Възход и падение на паркинсоновата болест" пък печели престижната НИН-ова награда през 2006 г. Последният роман на Светислав Басара "Дневникът на Марта Коен" излезе от печат през март 2009 г. На българските читатели Светислав Басара е познат от някои преводи на негови разкази в литературната периодика, а в началото на юли 2009 издателство "Колибри" публикува на български език романа "Легенда за велосипедистите".

ПРОЗА

В превод от сръбски - Соня Андонова

Разкази
  Перка за Иса
  казвам се тму

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2009
Електронно издателство LiterNet