Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕЛЕНА РАЦЕЕВА
=============================

Елена РацееваЕлена Рацеева е българист от Молдова, доцент, доктор. Декан на факултета "Хуманитарни технологии" в университета "Висша антропологическа школа", Кишинев. Член на Управителния съвет на Научното дружество на българистите в Република Молдова. През 1981 г. завършва факултет "Славянски филологии" в СУ "Св. Климент Охридски". От 1989 работи като университетски преподавател. Води различни дисциплини по специалността "Български език и литература" в Кишиневския педагогически университет "Йон Крянга", в Комратския държавен университет, а от 2011 г. - в Тараклийския държавен университет (история на българската литература, методика на преподаване на българската литература в условията на диаспора, а също така няколко спецкурса, вкл. по българска литература, създадена от преселници в Бесарабия, и др.), научен ръководител на дипломни и курсови работи. Заедно с колегите си преподава българска литература и история на България в Неделното училище в Кишинев при Научното дружество на българистите. Автор е на повече от 60 научни публикации по проблемите на изучаването на родната словесност в диаспората; на съхраняване и развитие на етнокултурната идентичност на българите в Молдова. Като национален експерт по изучаване, преподаване и оценяване по български език и литература в Република Молдова, тя е съавтор на 5 учебника по български език и литература и 2 ръководства за учители българисти; съавтор на стандарти, курикулуми и други учебно-методически документи и материали по български език и литература, издадени в Молдова.

ЛИТЕРАТУРНА ИСТОРИЯ

Рецензии
  Надеждните подстъпи към съвременната българска поезия от Бесарабия и Таврия

ОБРАЗОВАНИЕ

Статии
  Матура по български език и литература в Молдова (съавтор: Кирилка Демирева)

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2010-2014
Електронно издателство LiterNet