Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БОРИС ГРИНБЕРГ
=============================

Борис Гринберг е един от ярките съвременни авангардни поети. Роден е през 1962 г. Живее в Новосибирск. Член е на Съюза на писателите на Русия от 1999 г. Автор е на поетичните сборници: “Годината на дракона” (1990 г.) и "Ти" (1992 г.), на книгата с полиндроми и комбинаторна поезия “Опити По” (2000 г.) Свои произведения е публикувал в различни литературни списания, между които "Сибирские огни", "Футурум-арт" (лауреат е на премията на списанието за 2004 г.), "Крещатик" (там под псевдонима Бред Фазер е публикуван и романът му "Своя планета"), "Кто zдесь", "Другие", "Дети Ра" и "Другое полушарие", както и в "Антология на руския палиндром на ХХ век" и "Антология на руския палиндром, комбинаторна и ръкописна поезия". Негови пиеси (под псевдонима Рис Крейси) са печелили конкурси за драматургия, публикувани са в списания и сборници - включително и в Полша - поставяни са в театрите в Новосибирск, Омск, Москва и Одеса. Под печат е неговия последен поетичен сборник с палиндроми и комбинаторна поезия.

ДРАМАТУРГИЯ

В превод от руски език - Румен Шомов

Пиеси
  Зебра
  Завист
  Промоционална тарифа

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2008
Електронно издателство LiterNet