Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЕСЕЛКА ТОНЧЕВА
=============================

e-mail : vestonch@abv.bg

Веселка ТончеваВеселка Тончева завършва Държавната музикална академия "П. Владигеров" със специалност етномузикология и от 2001 г. е н.с., д-р в Института за фолклор - БАН. През 2000 г. защитава дисертация на тема: "Музикалният фолклор на българите мюсюлмани от Тетевенско" (2000) - първото задълбочено изследване на музикалната традиция на тази конфесионална група. Автор е на монографията "Фолклористът Николай Кауфман" (2005). В периода 2002-2004 г. работи като автор и сътрудник в рубриката за традиционен фолклор на БНТ "Ритуал и музика". През 2005-2006 г. работи в изследователската област музикален фолклор-медии като реализира сравнително наблюдение върху формите на представяне на музикалния фолклор по националните телевизии в България и Македония. От 2006 г. работи върху проект на тема: "Българите във Виена - музикален фолклор и национална идентичност".

МЕДИАКРИТИКА

Статии
  Фолклор и медии. Телевизионният "образ" на българския музикален фолклор

ЕТНОЛОГИЯ

Статии
  Варианти на един кумулативен песенен модел

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2007-2009
Електронно издателство LiterNet