Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЕЛИЦА МАТЕЕВА
=============================

e-mail : emateeva@gbg.bg

Елица МатееваЕлица Матеева е родена във Варна. Завършва Хуманитарна гимназия и Технически университет (спец. Право) в родния си град. От октомври 1999 г. изучава театрознание в НАТФИЗ, а през 2001-2002 г. специализира режисура за драматичен театър. От 1999 г. е редактор на страницата за култура във в. "Позвънете новини" - Варна, от 2000 г. пише за театър в специализирани издания - "Литературен вестник", сп. "Театър", а от 2003 г. и в сп. "Homo Ludens". От 2000 г. е редактор в прес-бюлетина на МТФ "Варненско лято". През 2002 и 2003 г. е носител на първа награда за критика в Националния студентски конкурс "Боян Пенев", а през 2004 г. прави дебют като режисьор на професионална сцена с пиесата "Криза в Рая" от Милена Фучеджиева. Спектакълът получава награда за Млад актьор на Фестивала "Нова българска драма" (Шумен, 2004). Участва в международния семинар за млади критици Порто - театрален фест Португалия ПОНТИ (2004). През 2005 г. е автор и режисьор на спектакъла "Stereo love", чийто текст е номиниран на фестивала за Нова българска драма "Иван Радоев" (Плевен, 2005) и е включен в книгата "Нова българска драма. 21. век" (2006). Спектакълът се играе в Центъра за култура и дебат "Червената къща", София, както и на Международния театрален фестивал в Пловдив и Център "Гротовски - Ричардс", Италия. През 2005 г. е нейният дебют в прозата с книгата "Open", която е и участник в конкурса за дебют "Южна пролет" (Хасково, 2006). От юли 2006 г. работи към БНР - Варна като автор и водещ на предаването за филмова музика "Камера! Музика!".

ПРОЗА

Разкази
  Open
  Рейн

 

* * *
Критика за Елица Матеева

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet