Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГАЛИНА И. ГЕОРГИЕВА
=============================

e-mail : georgievag@mail.bg

Галина И. ГеоргиеваГалина Иванова Георгиева е родена в гр. Шумен на 15.11.1979 г. Завършила е средното си образование в природо-математическа гимназия (1997). Висшето си образование, степен бакалавър "Българска филология" (2004) и магистър "Преводач-редактор с руски език" (2006) е завършила в СУ "Св. Климент Охридски". В университета е участвала в годишните конференции към Факултета по славянски филологии, като единият от текстовете й е публикиван в интернет, както и в "Литературен вестник". Тъй като интересите й са насочени и към gender studies, превежда статии на руския философ и сексолог Игор Кон, които са публикувани в Електронно списание LiterNet. Печели конкурс за оперативна критика на сайта за култура Cult.bg (2005), номинирана е в раздел Поезия на конкурса за дебютиращи автори (LiterNet, 2006).

ПОЕЗИЯ

Стихове
  Fellows

GENDER STUDIES

Преводи
Игор Кон
  Изменящият се мъж в изменящия се свят. Маскулинността като история
  Мъжкото тяло като еротически обект

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2006
Електронно издателство LiterNet