Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВИКТОР ЕРОФЕЕВ
=============================

Виктор ЕрофеевВиктор Ерофеев (1947) е блестящ литературен есеист, един от най-четените на Запад съвременни руски писатели, автор и водещ на телевизионното предаване "Апокриф" и програмата "Енциклопедия на руската душа" към радио "Свобода". Роден е в семейството на московски дипломат, преводач от френски на Сталин и помощник на Молотов. Част от детството си прекарва в Париж. Кандидатската му дисертация "Достоевски и френският екзистенциализъм" излиза като отделна книга в САЩ през 1991 г. Един от организаторите и участниците в знаменития самиздатски алманах "Метропол", той не може да публикува свои текстове до 1988 г. През 1990 г. издава романа "Руската красавица", преведен на 34 езика, и сборника литературни есета "В лабиринта на проклетите въпроси". По разказа му "Живот с идиот" Алфред Шнитке пише музика за едноименната опера. Последният му роман - "Добрият Сталин" (2004), е обявен за международен бестселър.

ПРОЗА

В превод от руски - Иван Тотоманов

Романи
из "Енциклопедия на руската душа"
  Обичам ти

ЕСЕИСТИКА

В превод от руски - Иван Тотоманов

Есета
Из "Мъжете - тирани, мъжете - под чехъл"
  Мъжете под чехъл
  Сиренцето и мишката

 

* * *
Критика за Виктор Ерофеев

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005-2015
Електронно издателство LiterNet