Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СТЕЛА ДУЛЕВА
=============================

e-mail : steladuleva@mail.bg

Стела ДулеваСтела Иванова Дулева е родена в гр. Разград, област Русенска, където завършва средното си образование. Дипломира се със специалност "Архитектура" във ВИАС, веднага след което печели конкурс за редовен аспирант към Катедра "Градоустройство" на ВИАС. В продължение на 12 г. живее и работи като архитект на свободна практика в гр. Пловдив. В този период е и хоноруван преподавател в Катедра "Промишлен дизайн" във ВХВП, и преподавател в Строителния техникум в града. Последните няколко години арх. Дулева живее в София и работи като архитект на свободна практика и хоноруван преподавател в Катедра "Градоустройство" в УАСГ. Основни области на професионален интерес са градоустройство и дизайн на градски пространства, история и теория на православна българска храмова архитектура. Автор е на студии и статии в научни сборници и периодични издания. Арх. Дулева е реализирала следните обекти в областта на храмовото строителство: православен храм "Св. Преп. Наум Охридски" в к-с "Дружба" - І, р-н "Искър" в София; църковен комплекс с православен храм "Св. Марина", неделно училище, църковен магазин, обществена трапезария и дом на свещеника в Асеновград (в строеж от 2002 г). По-значими спечелени конкурси с проекти за градоустройствени обекти в проектантското й творчество от последните няколко години са: реконструкция, преустройство и адаптация на Централни хали в Нов археологически музей в Пловдив - работен проект след спечелен конкурс-търг за проектиране и строителство, отбелязан на Арх. биенале (2000) в София; конкурс за преустройство на Главната улица в Пловдив от площад Централен до Пешеходния мост на р. Марица - ІІ място от конкурса и награда на Националния преглед за архитектура (2000) в ЦДА - САБ, София; конкурс за идея за преосмисляне и естетизация на пешеходния мост при НДК в София - награда на Националния преглед за архитектура (2000) в ЦДА - САБ, София; ІІІ-та награда за международно участие в ІХ салон за урбанизъм (2000) в Ниш, Сърбия; конкурс за благоустройство и озеленяване на крайбрежната улица в КК "Златни пясъци" (2004) - ІІ награда (при неприсъдена І-ва).

АРХИТЕКТУРОЗНАНИЕ

Статии
  Възстановяването и популяризирането на крепостта "Стенос" при прохода Траянови врата - принос за развитието на културното наследство на община Костенец
  Малки параклиси и проскинитарии

ВИЗУАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Статии
  Благовещение на Пресвета Богородица

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005-2013
Електронно издателство LiterNet