Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

БОГДАН ДИЧЕВ
=============================

e-mail : bate_bogi@abv.bg

Богдан ДичевБогдан Дичев е роден през 1971 г. в София. Възпитаник е на Великотърновския и Софийския университет, също и на УНСС. Завършил е българска филология и икономика. От 1995 до 2003 г. е преподавател по български език и литература в София. Между 2001 и 2003 г. следва бохемистика в Софийския университет. Между 2003 и 2010 г. следва и завършва в Карловия университет в Прага специалността "Чешки език за чужденци". От 2004 до 2012 г. е докторант към Института за славистични и източноевропейски изследвания във Философския факултет на Карловия университет. Дисертационната му работа е в областта на литературната комика. От 2006 до 2011 е хоноруван преподавател по български език в Западночешкия университет в Пилзен и в Пардубицкия университет в Пардубице. От 2012 г. до момента работи в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН и отново е на попрището на образователното дело като учител.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Интерпретационни ракурси и изходни точки на игровия модел на комичното в "Приключенията на добрия войник Швейк"
  Романът "Швейк" на Ярослав Хашек - една СТРАШНА книга ?/!

В превод на чешки език

  Interpretační rekursy a východiska hravého modelu Osudů

СРАВНИТЕЛНО ЛИТЕРАТУРОЗНАНИЕ

Студии
  Модели на комичното (Съпоставително разглеждане на романа “Приключенията на добрия войник Швейк през Световната война” с върховите сатирични творби на българската, сръбската и руската белетристика)

КУЛТУРОЛОГИЯ

Статии
  Епидемичната смехотерапия

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2005-2020
Електронно издателство LiterNet