Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СТАНЧО ВЕКОВ
=============================

e-mail : vekov_architect@yahoo.com

Станчо ВековСтанчо Веков е роден на 26.07.1949 г. в с. Вълчек, област Видин. Завършва специалност "Архитектура" във Висшия институт по архитектура и строителство (София). Работи като архитект в различни проектантски бюра, а по-късно на свободна практика. Заемал е различни длъжности в Съюза на архитектите (Видин), член е на Управителния съвет на Съюза на архитектите (Варна) и на Камарата на архитектите в България. Реализирал е самостоятелни изложби "Впечатления от Германия" (графика и живопис; 1973 - София), "Пътят към храма (графика; 2002 - Варна), "La bella Italia" (пастел и фотоси; 2003 - Варна, 2004 - София). Многогратно награждаван за архитектурни проекти (Чупрене, В. Търново, Видин, Варна). Куратор на изложбите в Галерия "Дом на архитект" - Варна. Участва в различни медии по теми, свързани с проблеми на съвременната архитектура и градоустройство, реконструкцията и съхраняването на архитектурнато наследство, православната храмова архитектура, екологичните постройки, съвременото изкуство и пр.

АРХИТЕКТУРОЗНАНИЕ

Статии
  Арх. Майер Аладжемов - майстор на сецесиона
  Двете православни катедрали на Първомайстора

АТЕЛИЕ

Слова
  За художника Христо Веков

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004-2012
Електронно издателство LiterNet