Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЖЕНЯ ДИМОВА
=============================

e-mail : sedmica@kz.orbitel.bg

Женя Димова Женя Димова е родена на 6 юли 1965 г. в гр. Плевен. От тригодишна възраст живее в гр. Казанлък. Тук завършва средно образование, има семейство и две деца. Следва в СУ "Св. Климент Охридски", специалност "Българска филология". Започва да пише през 1997 г., изненадващо и за самата нея, след едно трагично събитие в живота й. Има издадени три книги с поетични текстове - "Залите на пролетта" (1998), "Невидими намерения" (2000), "Необичайно" (2003), и един сборник с разкази "Сезонът на видимостта" (2000). Носителка е на Втора награда от конкурса за разказ "Рашко Сугарев", Пловдив (2000); втора и първа награда от националния конкурс за поезия "Магията любов", Казанлък (2001; 2002); трета награда от конкурса за кратка проза на Erunsmagazine и LiterNet (2004), отличавана е с призове и в други конкурси - за хайку-поезия, за криминален разказ в "Литературен вестник", а книгата й "Сезонът на видимостта" взима голямата награда от конкурса "Светлоструй" (2003) в с. Щръклево, Русенско. Публикува в различни национални и регионални издания. Член е на редколегията на сп. "Кула" (Казанлък) от 2003 г., хоноруван сътрудник на казанлъшките вестници "Искра" и "Седмица".


ПРОЗА

Кратка проза
  Розово

В превод на Веселин Веселинов

Кратка проза
  Pink

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Проявления на любопитството (Между видимото и невидимото в разказа "Божура" на Йордан Йовков)

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004-2009

Електронно издателство LiterNet