Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ГЕОРГИ СПАСОВ
=============================

Георги СпасовГеорги Атанасов Спасов е роден на 18.04.1943 г. в с. Синитево, Пазарджишко. Завършил е българска филология във великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работил е като директор на училище "Васил Априлов" в Синитево, като директор на Окръжния пионерски дом в Пазарджик, като журналист във в. "Септемврийско знаме" в Пазарджик, като главен редактор на в. Чапаевски зов" в Белово. През 1988 г. се включва в дейността на неформалните организации. Той е един от основателите и говорител на СДС, участник е в Кръглата маса през 1990 г. В Седмото Велико народно събрание през 1990-1991 г. е народен представител от Великотърновски избирателен район, директор е на в. "Демокрация". От 1993 г. до 1997 г. е съветник на президента Желю Желев. Георги Спасов е автор на книгите: "Вест" (поезия, 1979), "Добрият човек" (поезия, 1981), "Свободен пейзаж" (поезия, 1991), "СъществуваНЕ" (афоризми, 1993), "Вечен живот" (поезия, 1996), "Село на баир" (роман, 2002), "Памет" (поезия, 2003), "Лабиринтът. Т. I. Проза" (2007). Носител е на литературните награди "Южна пролет", "Братя Кирил и Методий", "Цветан Зангов", "Пейо Яворов" и "Ецио Джузиано". Творбите на Георги Спасов са превеждани на руски, френски и италиански език. Умира на 14.05.2001 г. в София.


ПОЕЗИЯ

Поеми
  Съществени неща
  Балада за цветето

В превод на сръбски - Мила Васов и Зоран Вучич

  Битне ствари

ПРОЗА

Романи
  Из "Лабиринтът на Минотавъра"

 

* * *
Критика за Георги Спасов

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004-2007

Електронно издателство LiterNet