Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СТРАШИМИР ЦАНОВ
=============================

e-mail : strash9@abv.bg

Страшимир ЦановСтрашимир Цанов е роден на 09.04.1961 г. в Плевен. Завършил е Шуменския университет "Еп. Константин Преславски", специалност "Българска филология" (1985). Доктор по филология (1999), тема на дисертацията: "Религиозната аксеология в Яворовата поезия" (Автореферат. София, 1998). Асистент по "Теория на литературата" в Шуменския университет от 1989 г. Редовен асистент по "Нова българска литература" от 1990 г., а от 1996 г. - главен асистент. Доцент по "История на българската литература" от 2004 г. В периода 2005-2007 г. е главен редактор на списание "Любословие" (Хуманитаристика) на Шуменския университет. От 1998 г. е лектор по български език и литература в Южноукраинския педагогически университет и в Белогород-днестровското педагогическо училище, Одеска област, Украйна. Има множество статии и студии в научния печат. Автор е на книгите "Религиозните кодове на българската литература" (1995) и "Историографски аспекти на българската литература" (2006).

 

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Историческият наратив на "Четите в България на Филип Тотя, Хаджи Димитра и Стефан Караджа" от З. Стоянов
  Паратекст и смисъл във Вазовата "Епопея на забравените" [съавтор: Снежана Великова]

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004-2009
Електронно издателство LiterNet