Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИВАН РОЙДОВ
=============================

e-mail : roidov@abv.bg

Иван РойдовИван Ройдов е поет и преводач от немски език. Живее и работи в Пловдив. Член на Дружество на писателите - Пловдив и ръководител на Литературен кръг "Метафора". Негови стихотворения са публикувани в централната и местната преса, излъчвани са по радиото и телевизията. Участва в антологиите "Жар", "Дванадесет пловдивски поети и художници за любовта", "Пловдивска любовна лирика", "Поетична галерия". Преводач от немски език - участие в антологиите "Сънищата на стената" - съвременна немска лирика, "Веселият апокалипсис" - австрийска лирика и проза (1996). Преводи на стихотворения в романа на Томас Ман "Размисли на аполитичния" (2001). Негови стихове са публикувани на немски език в антологията "И утре ще говорим отново" и в литературното списание "Място на очите", Магдебург, Германия. Превод на поетичната книга "Адриана" от Ян Де Пире (2002). Публикувани стихосбирки: "Пейзаж" (1990; двуезично издание: 2000); "Вик на гълъб" (2002, Германия, многоезично издание).

ПОЕЗИЯ

Стихове
  От пяната родена
  Баладично
  Йоан
  Спасител на омагьосани принцеси
  Нонконформистът

 

* * *
Критиката за Иван Ройдов

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2003