Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЛАДИМИР ВАСИЛЕВ
=============================

Владимир Василев е роден на 04. 11.1883 г. Завършва I мъжка гимназия в София и право в Юридически факултет на Софийски университет (1903). Литературната си дейност започва с публикации в “Светлина” и “Българска сбирка”, сближава се с писателите около кръга “Мисъл” и сътрудничи на списанието, както и на “Демократически преглед”. От 1920 до 1943 е редактор на сп. “Златорог”. Сред по-важните му обзорни студии са: “От пет години насам” (1928), “От 1920 до днес” (1932), “Поети на смирението” (1936) и други, в които интерпретира ключови проблеми на литературните процеси. Публикува и полемичните статии: “Пантеисти и маниаци”, "Между сектантство и демагогия”, “Хулиганството в литературата ни”, “Бараж от литературни формули”. Умира на 27. 12. 1963 г.

ЛИТЕРАТУРНА КРИТИКА

Статии
  Поети на смирението

Студии
  Бараж от литературни формули

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002
Електронно издателство LiterNet