Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВИКТОР ИВАНОВ
=============================

Виктор Иванов Виктор Иванов е едно напълно нормално единадесетгодишно момче от 6 б клас на 137 училище в София - не е зубър, нито популярен сред съучениците си отличник, не се изживява като неразбран от връстниците си, нито носи очила или пък е хулиган. Пише геопоезия, както самият той я нарича от една година - тайно от учители и приятели - дори има четворка по литература - но кой е казал, че на поетите трябва да им върви литературата както физическото. Обича да играе футбол и контра-страйк (ужасът на съвременните родители и педагози - компютърна игра, в която целта е по въэможност да направиш хед-шот на противника, т.е. да му пръснеш ефектно главата). Слуша техно, рисува графити, танцува брейк, има по-голям брат и костенурки. Публикуван е в оф- и онлайн версиите на "Литературен вестник", "Литературен форум" и "Сега". Текстовете му освен с малките букви и преобладаващата липса на препинателни знаци се отличават с кадифен цинизъм и неприкрита любов към парадокса. Парадокс, довел и до най-радикалния му засега хед-шот - Виктор единодушно беше одобрен за най-младия член на "Рамбо 13".


ШКОЛСКА МУЗА

Стихове
  Предложение
  Скука
  Не може
  Ъгълът на смъртта
  Къде?
  Залог
  Математическа археология
  Бодри отрезки
  Молитва за женитба
  Открити под небето
  Вече
  Македония с хеликоптер
  Практика
  Може да се каже
  Бяла тишина - Гейм мисъл
  Тичащият петел
  Цветето на живота

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002-2003
Електронно издателство LiterNet