Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Декември  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЛИЛИ ЛАШКОВА
=============================

Лили Маринова Лашкова е родена на 07.09.1943 г. Преподавател във Факултета по славянски филологии на Софийския университет, специалист по славянско езикознание, известен у нас и в чужбина сърбохърватист. Чела е лекции и в други български университети, работила е като лектор по български език в Белградския университет, била е гостуващ преподавател в университети в чужбина. Автор е на неколкократно издаваната "Сръбско-хърватска граматика", на "Увод в сравнителната граматика на славянските езици", на десетки публикации от областта на съпоставителните изследвания за южнославянските езици. Уважаван специалист в научните среди на бивша Югославия, проправила път за следващите поколения български специалисти по южнославянски езици. Умира на 14.06.2013 г.

КРИТИКА НА ПРЕВОДА

На сръбски език

Статии
  O преводима Стевана Сремца на бугарски језик

 

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002
Електронно издателство LiterNet