Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ВЕСНА ГОЛДСУЪРДИ
=============================

e-mail : V.Goldsworthy@kingston.ac.uk

Весна ГолдсуърдиВесна Голдсуърди е родена през 1961 г. в Белград. Работила е в няколко университета в САЩ и Великобритания, била е журналист в BBC World Service. В момента е лектор по английска литература в Kingston University, Лондон. Изследователските й интереси са насочени към проучване на личностната, етническата и националната идентичности и начина, по който са представени в английската литература на ХІХ и ХХ век. Автор е на книгата "Inventing Ruritania: The Imperialism of the Imagination" (1998), преведена на няколко езика, сред които сръбски, румънски и български, както и на редица изследвания за присъствието на Балканите и Източна Европа в английската литература: "The Balkans and the Politics of British In(ter)vention" (1999), "Travel Writing as Autobiography: Rebecca West's Balkan Journey of Self-Discovery" (2000), "Literature: Eastern Europe" (2001) и др.

БАЛКАНИСТИКА

В превод на Леонид Дуков

Статии
  Война и дипломация в новата Руритания: комични визии за Балканите

 

* * *
Критика за Весна Голдсуърди

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2004

Електронно издателство LiterNet