Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

РИШАРД КАПУШЧИНСКИ
=============================

Ришард Капушчински Ришард Капушчински е роден на 4 март 1932 година в гр. Пинск, сега в Беларус. Завършва история и специализира журналистика във Варшавския университет. Почти 30 години работи като репортер и кореспондент на ПАП (Полската телеграфна агенция) и седмичниците "Политика" и "Култура" в различни страни на Азия, Африка и Латинска Америка. След 1981 г. е писател на свободна практика. Обиколил е над 100 страни в света, написал е хиляди репортажи от горещите точки на планетата. Автор е на повече от 19 книги, много от които са носители на значими международни награди. Сред най-популярните му заглавия са: "Империята" (1993), "Императорът" (1978), "Шахиншахът" (1982), "Футболната война" (1978), "Лапидарии" (1997), "Абанос" (1998). Умира на 23.01.2007 г.


ПУБЛИЦИСТИКА

В превод на Гергана Танева

  Новата берлинска стена

 

* * *
Критика за Ришард Капушчински

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2003
Електронно издателство LiterNet