Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИХАЙЛО ПАНТИЧ
=============================

Михайло ПантичМихайло Пантич - съвременен сръбски писател и литературен критик - е роден през 1957 г. Вицепрезидент е на борда на сръбския ПЕН-център. Преподава История на сръбската литература и Креативно писане във Факултета по филология в Белград. Публикувал е 25 книги (къси разкази, есета, критики, изследвания, антологии). Негови къси разкази са преведени на 15 езика. Работи като редактор в литературните издания "Албатрос" и "Пан". Бил е редактор на известните сръбски периодични издания "Литературна реч" (Книжевна реч) и "Литературни новини" (Книжевне новине), а по-късно и на списанията "Светът на думите" (Свет речи) и "Литературен журнал" (Книжевни гласник). Автор е на сборниците с разкази: "Хроника на стаята" (1984), "Вондер в Берлин" (1987), "Поети, писатели и други от менажерията" (1992), "Новобелградски истории" (1994), "Седмият ден от кошавата" (1999), "Не мога да си спомня едно изречение" (2000) и "Ако това е любов" (2003). Съставител е на антологиите: "Антология на сръбския разказ. 1945-1995" (1997), "Четене на водата - сръбски разкази за риболова" (1998) и "Малка кутия - най-кратките сръбски разкази от ХХ век" (2001).

ПРОЗА

Разкази

В превод на Ценка Иванова

  Котки

В превод на Лина Бакалова

  Ден за кленове

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2003-2006

Електронно издателство LiterNet