Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИЛКА СТОЯНОВА
=============================

e-mail : m_s_ms@abv.bg

Милка Стоянова Милка Стоянова е родена в Бургас, където живее. Работила е в Нефтохимическия комбинат край града - за кратко като оператор, чертожник и дълги години като проектант. Автор е на книгите с поезия: "Лице на светлината" (1993), "Милениум" (1998), "Тревата, по която стъпваме" (1998), "Въртележка" (2003), "Пасаж от зима" (2012), "Защото Ти го одобряваш" (2013), "Кораб в далечината" (2014; триптих, който включва книгите: "Приближаване на пейзажа", 2008, "Отдалечаване на пейзажа", 2010 и "Докато разказвам", 2011), "Мимоходом" (2015), "Траектория на самотата" (2016), "Крайбрежна поема" (2017) и "Крайбрежен триптих" (2019). През 2002 г. излиза повестта й "Лозница", а през 2010 - пътеписът "Молдова - с обич за теб". Получавала е Специалната награда на Дружеството на писателите в Бургас за книгата "Тревата, по която стъпваме" (1998), Наградата за ръкопис на издателство "Балтика 2002" (безплатно издаване на книга, 2007), наградата "Христо Фотев" за поезия на Годишните литературни награди на Община Бургас за книгата "Приближаване на пейзажа" (2008), номинация за наградата "Христо Фотев" за поезия на Годишните литературни награди на Община Бургас за книгата "Мимоходом" (2015). Книгата "Приближаване на пейзажа" е преведена на македонски език. Отделни нейни стихотворения са преведени на немски и френски език. Член е на Сдружение на българските писатели.

ПОЕЗИЯ

Стихосбирки
  Милениум

Поеми
  Из "Крайбрежна поема"

Стихове
Приближаване на пейзажа
  Гледам...
  Ти тръгна покрай часове...
  Трогната от молбите...
  Той...
  Ще оцелееш...

ПРОЗА

Повести
  из "Лозница"

ПЪТЕПИСИ

Пътеписи
  Молдова - с обич, за теб

 

* * *
Критиката за Милка Стоянова

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2002-2020
Електронно издателство LiterNet