Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДРАГОМИР ШОПОВ
=============================

Драгомир ШоповДрагомир Шопов е роден на 13.08.1938 г. в София. Завършил е българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Работил е в БНР и в. "Земеделско знаме". От 1969 г. е член на Българския земеделски народен съюз. След 10 ноември 1989 г. се включва активно в обществено-политическия живот на страната. Шопов е един от ръководителите на БЗНС "А. Стамболийски". От 1999 г. е лидер на Българския земеделски съюз "Ал. Стамболийски - 1899". Народен представител в 37-ото и 38-ото Народно събрание. Член е на СБП и СБЖ. Издал е 23 книги - поезия, публицистика, стихове за деца. Стихосбирката му "Непослушен влак" е наградена от Министерство на просветата. Освен нея, за деца е издал още поемата "Малкият художник" и стихосбирката "Котка в килера". Негови творби са преведени на полски, руски, румънски, белоруски, френски, английски, сръбски и др. езици. По негов текст композиторът Виктор Чучков създаде популярната детска песничка "Дъга", която през 1984 г. получи Голямата награда "Златна звезда" на фестивала за детски песни в Болоня, Италия и бе изпълнена от прочутия детски хор "Антониано" с двама български солисти.

ДЕТСКИ КЪТ

Стихове
  Все бърза
  Беля
  Гумен лъв
  Непослушен влак
  Чудно
  Светулка с чадърче
  Зимата си отива
  Студ
  Палавата топка
  Гледай ти
  Работливата мравка

из "Котка в килера"
   Какво си мисли калинката в дъжда
   Как?
   От какво било
   Художник
   Може и така
   Моите боички

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2001-2006
Електронно издателство LiterNet