Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

КОНСТАНТИН РАНГОЧЕВ
=============================

e-mail : krangochev@yahoo.com

Константин РангочевКонстантин Зв. Рангочев е роден през 1959 г. в гр. Самоков. Завършва висшето си образование по българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". От 1991 г. е член-учредител на неправителствената организация Асоциация за антропология, етнология и фолклористика "Онгъл", от 2002 г. - неин секретар. През 1994 г. защитава дисертация за получаването на образователната и научна степен "доктор" на тема "Структурни особености на епическия текст (по материал от българския юнашки епос)". От 2012 г. е доцент в ИМИ-БАН. От учебната 2003-2004 г. е хоноруван преподавател в Катедрата по кирилометодиевистика в СУ "Св. Климент Охридски". Интересите му са в областта на етнологията, фолклористиката, медиевистиката, компютърната лингвистика, мултимедийните и езиковите технологии, цифровите библиотеки с мултимедийно съдържание. Участва в над 120 теренни проучвания и има повече от 130 научни публикации.

ЕТНОЛОГИЯ

Статии
  Фолклорните сведения за пътя на мощите на св. Иван Рилски през 1469 г. от Средец (София) до Рилския манастир

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet