Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДИМИТЪР ТОМОВ
=============================

e-mail : dimitartomov1@gmail.com

Димитър ТомовДимитър Томов е роден на 29.10.1957 г. в гр. Павликени. Завършва българска филология и право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Десет години е бил зам.-главен редактор на в. "Софийски университет". От 1986 до 2011 г. е директор на Университетско издателство "Св. Климент Охридски". Познат е като създател и организатор на тв предаването "Знаете ли български?". Автор е на книгите "Пришълец" (1985), повестта "Животът продължава" (1990), "Българската книижовна школа" (1997), сборниците с разкази "Безкрайният катун. Цигански работи" (2004), "Трусове на любовта" (2005), "Пътища" (2007), "Нос Павликени" (2008), "Табор, которой уходит в небо" (2008, на руски език), "Зазоряване" (2017). Носител е на наградите "Николай Хайтов" (2004), Годишната награда на СБП за белетристика (2007), "Йордан Йовков" за цялостно белетристично творчество и майсторство на разказа (2010), "Георги Караславов" за цялостно творчество (2016). Член на Съюза на българските писатели, а от 2009 г. - член на Съюза на руските писатели. Негови разкази са преведени и издадени още на английски и френски език.

ПРОЗА

Разкази
Нашата улица. Моите съседи
  Стечо
  Обущарят
  Строителят

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet