Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЗУСКА КЕПЛОВА
=============================

e-mail : zuska_k@yahoo.com

Зузана (Зуска) КепловаЗузана (Зуска) Кеплова (1982) е от Братислава. Завършва специалността "Драматургия и сценаристика" на Висшето училище за музикални изкуства в Братислава. Има докторски дисертации по културология в Средноевропейския университет в Будапеща и в Държавния университет на Ню Йорк. Преподавала е във Факултета по социални науки на университета "Масарик" в Бърно и като гост преподавател в будапещенския университет и във Факултета по хуманитарни науки на Карловия университет в Прага. Началото на литературната й дейност е съпроводено със спечелването на конкурса "Разказ 2005 ТИПОС". След това я отличават и с наградата за дебют "Иван Краско" (2011). Печелела е също наградите "Ян Йоханидес" (2012) и на "Татра" банка (2012) (и двете в категорията "млади творци"). Два пъти е сред финалистите за най-голямата словашка годишна литературна награда “Anasoft litera" (2012; 2015). Има три големи прозаични творби: "Татуировка с готически шрифт" (2011), “57 км от Ташкент" (2013) и "Рефлукс" (2015). В момента работи като редакторка и политическа коментаторка в един от най-популярните ежедневници в Словакия SME. Участва и в драматургичния екип на дискусионното предаване "Вечер с Хавран" на словашката обществена телевизия.

ПРОЗА

В превод от словашки - Людмила Котарова

Романи
  Из "Рефлукс"

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet