Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЯНА БОДНАРОВА
=============================

e-mail : janabodn@gmail.com

Яна БоднароваЯна Боднарова (1950) е словашка писателка, изкуствоведка и издателка. Родена е в Якубовани (окръг Липтовски Микулаш в северна Словакия). Завършила е "История на изкуството" (заедно с книгознание и латински) във Философския факултет на университета "Ян Коменски" в Братислава. Повече от 10 години (1976-1986) работи в Областния институт за опазване на паметниците на културата и на околната среда в Прешов. От 1999 г. до 2010 г. ръководи издателство BAUM, също в Прешов. От началото на 90-те години се посвещава изключително на литературна дейност. Издала е 24 книги поезия и проза за деца и възрастни. Авторка е на театрални и радиопиеси и телевизионни сценарии. Посветила се е на създаване на видеопоезия в домашни галерии и експериментални театрални сцени както в Словакия, така и в чужбина (в Лондон, Лодз, Варшава, Будапеща, Нови Сад). Нейни прозаични и драматични текстове са преведени и издадени на множество европейски езици, а също така и на арабски и хинди. Носителка е на редица словашки и международни литературни награди. В момента живее в град Кошице.

ФРАГМЕНТИ

В превод от словашки - Людмила Котарова

Фрагменти
  Ноктюрни

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet