Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

СИМОНА ТОМА
=============================

e-mail : simona.toma.motoc@gmail.com

Симона ТомаСимона Тома е родена през 1978 г. в Галац, Румъния. Член е на литературни клубове в родния си град, в Букурещ, както и в Трансилвания. Носи малък номер обувки и вероятно затова не тича след награди. Произведенията ѝ са публикувани в различни списания, вестници и антологии. Извън родината си е представена в антологии в Турция и Израел. Дебютира през 2013 г. със стихосбирката "Еднорогът от мастилницата". Следващата ѝ книга със стихове излиза през 2018 г. със заглавието "някаква симона". Същата година сборникът е публикуван в Израел като двуезично издание - на румънски и иврит. Симона е завършила "История на изкуството", но, за да се спаси от скуката, в момента изучава и "Философия". Харесва ѝ да мисли, че ходи на работа в свободното си време - тогава я наричат книжар. Петнадесет години е отглеждала костенурка, а сега има дебел оранжев котарак и плаха котарана.

ПОЕЗИЯ

Стихове
  мога да правя...
  някаква симона се усмихва...
  те разменят местата си...

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet