Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ПЕТЕР БАЛКО
=============================

e-mail : peter.w.balko@gmail.com

Петер БалкоПетер Балко (1988) е роден в гр. Лученец - метрополията на южна Словакия. Завършва специалността "Филмова сценаристика и драматургия" във Висшето училище за музикални изкуства в Братислава. Печели голямата награда на литературния конкурс "Разказ 2012", публикува в сборника и алманаха "Пулс V4". Негови текстове се появяват в литературни издания като "Ромбоид", "Дотики" (Докосвания), "Правда", "Ревю Лабиринт"... Има преводи на английски, унгарски и италиански. С още двама съавтори издава стихосбирката "Метрофобия" (2012). Съавтор на сценария и асистент-режисьор на филма "Кандидатът". Като сценарист участва в телевизионната мистерия "Моите въстания" и в дискусионния телевизионен форум "Вечеря с Михал Хавран". Подготвена за екран е и неговата приказка на ужасите "Страх". Организира ежегоден литературен фестивал в родния си град. "Имало едно време в Лошонец" е дебютната му прозаична книга (2015).

ПРОЗА

В превод от словашки - Людмила Котарова

Романи
  Из "Имало едно време в Лошонец"

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet