Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ОЛИВЕРА КЬОРВЕЗИРОСКА
=============================

Оливера КьорвезироскаОливера Кьорвезироска е македонска писателка, родена през 1965 г. в Куманово. Завършва Филологическия факултет в Скопие, където живее и работи. Нейни текстове са излизали в над двайсет антологии на съвременния македонски разказ - в Македония и в чужбина. Разказите ѝ са преведени на английски, френски, унгарски, албански, турски, чешки, сръбски, словенски, полски, руски, немски и гръцки езици. Тя е многократен носител на значими награди за разказ в Македония, а за книгата си "Сплетени разкази" през 2003 г. получава наградата за най-добра проза на Дружеството на македонските писатели "Стале Попов". Автор е на поетични книги, на романи за деца и възрастни, на критика и есеистика. Предложените разкази са от книгата "Улиците, които ги няма" (2018), книгата представлява "33-годишна наративна карта на Скопие" и в увода ѝ авторката споделя: "Ако писателите нямат свои градове, все пак градовете имат своите писатели, писането на тази книга ме направи скопчанка."

ПРОЗА

В превод от македонски - Йорданка Белева

Разкази
  Улица "27 март"
  "29 ноември"
  "Аврора"

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet