Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Юли  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НИНУС НЕСТОРОВИЧ
=============================

Нинус НесторовичНинус Несторович е роден на 10.09.1965 г. в Смедеревска паланка - град в Централна Сърбия. Той е писател сатирик и журналист, живее в Нови Сад - център на Автономна област Войводина, на река Дунав. Работи като митнически инспектор. Член е на Съюза на писателите в област Войводина и председател на неговата Секция на сатириците и хумористите. Издал е пет авторски книги с афоризми: "Смачкани мисли", "Сизифе, Сърбине!", "Неразривна връзка", "Военна тайна", "Мълчи и плувай". Съставител е на Антология на новисадския афоризъм "Печат на времето". Негови работи са превеждани на тринайсет езика, включван е в антологии на сръбския афоризъм, издавани в шест държави. Носител е на повече от петнадесет награди от различни международни, национални и регионални конкурси, в това число за най-добра книга с афоризми през 2014 г., както и за най-добър афоризъм на "Сатира Фест" в Белград през 2018 г. Член е на Белградския афористичен кръг.

МИСЛИ

В превод от сръбски - Валентин Димитров

Афоризми
  Афоризми - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet