Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НАРИНЕ КРОЯН
=============================

e-mail : narinekroyan@list.ru

Нарине КроянНарине Кроян е арменски писател. Родена е на 18.06.1961 г. в гр. Кировакан, Арменска ССР. В родния си град едновременно завършва средно образование с отличие и средното музикално училище, специалност "Пиано”. През 1985 г. завършва Московския институт за държавно управление със специалност "Икономика на управлението”. Работила е във Ванадзорския Държавен педагогически институт и в Ереванския политехнически институт (клон Ванадзор). Преподава и в Регионалния държавен колеж в Лори. Кандидат е на икономическите науки, автор на научни статии. От 2012 г. е член на Съюза на арменските писатели. Сътрудничи с литературната агенция АРИ. Автор е на книгите: "Приказки за малките големи и големите малки” (2010), "Цветът на цикорията” (2011), "Съзвездието на кучетата” (2012), "Средство против молци” (2014), "Вгорчителите” (2014), "Ухуглора” (2018), "Книгата на Даниел” (2018). Отличавана е многократно: Награда на отдела за култура на Областна администрация Ванадзор в конкурса за литературни произведения "Армения, пробен камък на добротата", в памет на жертвите на земетресението (1998), Награда на отдела за култура на областна администрация Ванадзор, посветена на 1700-годишнината от приемането на християнството като държавна религия в Армения (2001), Победител в литературния конкурс "Orange Book Award" - за роман (2011) и за разказ (2013), организиран от "Orange Armenia" и "Център за арменска книга", Награда на сп. "Нарцис" за 2011-2012 г. (2012), Награда "Проза 2013" на изд. "Антарез” за разказ (2013), Годишна награда "Гаяне Бабаян" на уебсайта "Грогуцав" (2013), Награда "Рубен Овсепян" (2019).

ПРОЗА

В превод от арменски - Еожени Сакъз

Разкази
  Едноокият ангел

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet