Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИЛОВАН ВИТЕЗОВИЧ
=============================

Милован ВитезовичМилован Витезович е роден на 11.09.1944 г. в Косерич, Западна Сърбия. В Белградския университет завършва Филологическия факултет и Факултета по драматично изкуство. Професор, писател и сценарист. Пише романи, стихове, критика, есета, афоризми, филмови, драматични и телевизионни сценарии. Бил е редактор и главен редактор на различни издания и телевизионни програми. Преподавател е в Академията за изкуствата. Член на Съюза на сръбските писатели и на сръбския ПЕН-клуб. Автор е на около 50 книги, които имат повече от 200 издания в Сърбия и 10 други държави. Участва в повече от 50 сръбски и чужди антологии за поезия, проза, детска литература, афоризми и драми, създал е 19 сценария. Носител е на множество литературни награди.


МИСЛИ

В превод от сръбски - Валентин Димитров

Афоризми
  Афоризми - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet