Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Юни  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИЛАН ТОДОРОВ
=============================

Милан ТодоровМилан Тодоров е роден през 1951 г. в Банатско Аранджелово, автономна провинция Войводина, Сърбия. Завършва литература в университета в Нови Сад. Бил е репортер, редактор, директор на Радио Нови Сад, директор на Телевизия Нови Сад, след това - генерален директор на Радио Телевизия Нови Сад. Първата му книга със сатирични истории излиза през 1976 г. Издал е две стихосбирки, три книги с афоризми, книга с разкази. Пише драми за театър, телевизия и радио, сценарии за телевизионни филми, съавтор на "Телевизионно кабаре" по Телевизия Нови Сад. Публикува афоризми, проза, поезия и литературна критика в литературни списания в Белград и Нови Сад. Включван е в много сръбски и чужди сатирични антологии и сборници на английски, полски, руски, румънски, италиански, гръцки, френски, словенски, македонски, български и немски език. Живее близо до Нови Сад, където се занимава с лозарство и винопроизводство. Член е на Съюза на писателите на Сърбия и на Белградския афористичен кръг. През годините е носител на много награди за най-добър афоризъм, най-добър сатиричен разказ, най-добра сатирична книга от различни фестивали и конкурси.

МИСЛИ

В превод от сръбски - Валентин Димитров

Афоризми
  Афоризми - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet