Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МИЛАН Р. СИМИЧ
=============================

Милан Р. СимичМилан Р. Симич е роден през 1959 г. в гр. Велика Плана, Сърбия. Пише проза, драми, литературна критика, философски статии, афоризми и есета. Работи като организатор на културно-масовата дейност в библиотека "Радое Доманович" в родния се град. От 1994 г. е редактор на списанието за култура "Наш траг", издавано там. Автор е на четири романа, два сборника с разкази, шест - с обзори и критика, два - с философски статии, пет - с афоризми (първият от 1984 г.). Написал е и две радиопиеси. Негова проза е превеждана на словашки и словенски език, есета - на македонски, афоризми - на английски, немски и руски. Негови работи са включвани в 12 алманаха и сборника в Сърбия и в чужбина. Носител е на награди за проза, драма, критика и афоризми, както и на две награди за цялостно творчество. Член е на Съюза на сръбските писатели и на сръбския ПЕН-център.

МИСЛИ

В превод от сръбски - Валентин Димитров

Афоризми
  Афоризми - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet