Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

МАРГИТА ИВАНИЧКОВА
=============================

e-mail : margita.ivanickova@gmail.com

Маргита ИваничковаМаргита Иваничкова (1953) е родена в гр. Тренчин, Словакия. Завършва икономика в Братислава като инженер-икономист, след което работи като учителка и редакторка. В момента е секретар на тренчинския филиал на Съюза на словашките писатели. Първата ѝ издадена книга е с поезия - "На всички дни от сътворението" (1995). Още в самото начало на творческия си път е силно привлечена от литературата за деца и юноши. През 1996 г. излиза втората ѝ книга - този път с поезия за деца "И в приказката е така". По-късно са публикувани още нейни детски книги: "Пижамковци" (2003) - приказки за най-малките, "Каменка и Витюз" (2009) - исторически случки за Словакия. Като автор умело успява да вникне в света, мисленето и чувствителността на най-малките и на подрастващите. Има син и дъщеря и смята, че семейството е изключително важно за обществото. Много обича природата и животните. Тези нейни качества, но и житейския ѝ опит, намират израз и в книгата "С три кучета по петите" (2016), за която Съюзът на словашките писатели през 2018 г. ѝ присъжда наградата "Клара Ярункова" - на името на една от най-известните словашки авторки на произведения за деца и юноши.

ДЕТСКИ КЪТ

В превод от словашки - Даниела Константинова

Разкази
  Приключение в раница
  Как да нарисувам това?
  Еленчетата

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2020
Електронно издателство LiterNet