Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Февруари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЙОАНА ПЪРВУЛЕСКУ
=============================

Йоана ПървулескуЙоана Първулеску е родена на 10.01.1960 г. в Брашов, Румъния. Тя е есеист, публицист, литературен критик, преводач от и на френски и немски език, професор по литература в Букурещкия университет и писател. През 1999 г. придобива научната степен доктор по филология, като защитава дисертация на тема "Литературните предразсъдъци: удобните мнения при тълкуването на румънската литература“. От 2004 г. е професор по литература в департамента по Литературни изследвания в Букурещкия университет. Романът ? "Когато светът беше невинен“ е публикуван през 2016 г. от издателство "Хуманитас“ и излиза за първи път на български език през 2018 (изд. Ерго, превод Христо Боев). Авторката е позната на българските читатели с романите си (“Животът започва в петък” и "Бъдещето започва в понеделник“), които предизвикват широк отклик в Европа и са преведени на над 10 езика. Йоана Първулеску е носител наградата на ЕС за литература за 2013.

ПРОЗА

В превод от румънски - Христо Боев

Романи
  Из "Когато светът беше невинен"

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2018
Електронно издателство LiterNet