Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ДУМИТРУ РАДУ ПОПЕСКУ
=============================

Думитру Раду ПопескуДумитру Раду Попеску е румънски поет, белетрист, драматург, сценарист и общественик. Роден е на 19.08.1935 г. в с. Пауса, окръг Бихор. Учи в Института по медицина и фармация на Клуж, но прекъсва. Завършва философия в университета в Клуж. Работи като редактор в редица литературни издания. От 1969 до 1989 г. е член на ЦК на Румънската комунистическа партия. В периода 1981-1990 г. е председател на Съюза на писателите на Румъния. Член-кореспондент на Румънската академия (1997). Автор на много стихосбирки, романи, пиеси, сценарии, есета. Издал е романите: "Ф", "Животът на Тирон Б", "Императорът на облаците", "Завръщането на блудния баща" и др., както и десетки пиеси, играни по театралните сцени. Прозата му е повлияна от Фокнър, Елиаде, Маркес и Калвино, което не пречи на нейната оригиналност. Награждаван е с редица национални награди за литература.

ПРОЗА

В превод от румънски - Огнян Стамболиев

Разкази
  Сняг вали в Йерусалим

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet