Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
:. Книгомрежа  Анотации на нови книги: RSS абонамент!
Каталози
:. По дати : Януари  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook!  Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Среавни цени с Книгосвят във Facebook!
:. Книги втора ръка  Книги за четене Варна
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

АЛЕКСАНДЪР ЧОТРИЧ
=============================

Александър ЧотричАлександър Чотрич е роден през 1966 г. в Лозница. Юрист, политик, депутат в сръбския парламент, общественик, бил е заместник-министър на диаспората. От 1984 г. публикува свои афоризми в редица вестници и списания. Издал е над 20 книги (първата през 1993 г.) с афоризми, хумористични и сатирични разкази и творби за деца. Получил е над 30 награди за литературното си творчество, в това число и от чужбина. Води рубрики и публикува няколко десетки хиляди афоризми и сатирични коментари в различни хартиени и електронни издания. Съставител и преводач на няколко антологии. Негови творби са публикувани на 15 езика, отделни книги са издадени в Полша, Румъния, Словения, Македония и др. В България е издадена книгата му „Честна депутатска!” (2014). Лауреат на международния конкурс за къс хумористичен разказ „Алеко” (2011). Един от основателите на Белградския афористичен кръг, секретар на Секцията на сатириците към Сдружението на сръбските писатели. Член на Московския клуб за афористика (2017). Живее в Белград.

МИСЛИ

В превод от сръбски - Валентин Димитров

Афоризми
  Афоризми - 1

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2019
Електронно издателство LiterNet