Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ЖАНА КРЪСТЕВА
=============================

e-mail : kristeva.jeanna@gmail.com

Жана КръстеваЖана Кръстева е родена на 18.07.1957 г. в София. Завършила е специалност "Френска филология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Защитила е докторска дисертация на тема "Устойчиви словосъчетания с прилагателно име за цвят в българския и френския език". Дългогодишен преподавател е в Катедрата по Романистика на Факултета по Класически и нови филологии на Софийския университет. Научните й интереси са в областта на съпоставителното езикознание, като работи по проблеми на фразеологията, лингвокултурологията и лексикографията, на които са посветени по-голямата част от публикациите й. Участва като съавтор в съставянето на "Френско-български речник" (2002, 2016) и "Българско-френски речник" (2013). Специализирала е в университети във Франция, Белгия и Канада. Председател е на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България в периода 2012-2017 г. През 2016 г. е удостоена с държавното отличие на Република Франция "Офицер на Ордена на академичните палми" за принос и заслуги към френската култура.

ЕЗИКОЗНАНИЕ

Статии
  Les marques de registre: a quoi ca sert dans les dictionnaires bilingues? (Le cas de la lexicographie bilingue bulgare/francais)

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2018
Електронно издателство LiterNet