Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Август  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НЕЛИ НЕДЯЛКОВА
=============================

e-mail : starkravenik@gmail.com

Нели Недялкова Нели Парашкевова Недялкова е родена на 19.03.1953 г. в гр. Плевен. Дългогодишна преподавателка по български език и литература в Плевен и София. При професионалната си реализация е придобила Първа професионално-квалификационна степен. Доктор по филология с дисертация на тема "Поетични неологизми в съвременната българска поезия" (1991). Участвала е дълги години в работата на Съюза на филолозите българисти (в редакционния съвет на сп. "Език и литература" от 1994 до 2000 г.). Участвала е също в работата на Международното социолингвистично дружество (1991-1994). Член на Съюза на учените в България (от 2013 г.). Авторка е на статии, рецензии и информации в специализирания научен печат. Монографии: "Неологизми в съвременната българска поезия" (1992), "Художествена неология" (2013), "Молебен за българския език. Интервюта с Мирослав Янакиев, Христо Първев, Петър Пашов, Кирил Димчев и Михаил Виденов" (2013).

КРИТИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД

Рецензии
  "Може би и аз съм един Пинокио..."

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2016
Електронно издателство LiterNet