Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

НЕДДА БОЯДЖИЕВА
=============================

e-mail : neda_stb@yahoo.com

Недда БояджиеваНедда Стоянова Бояджиева е родена на 22.08.1958 г. в София, където живее. Завършила е италианска филология във Факултета Класически и нови филологии, СУ "Св. Кл. Охридски". Защитила е докторска дисертация "Съвременна италианска политическа лексика". Дългогодишен преподавател в специалност "Италианска филология", ФКНФ, СУ "Св. Кл. Охридски" и ръководител на специалността. Професионалните й интереси са в областта на морфосинтаксиса, стилистиката, превода. Има многобройни участия в курсове за повишаване на квалификацията, организирани от Италианския културен институт, специализации в Университета за чуждестранни студенти в гр. Перуджа, в Римския университет "Ла Сапиенца", в Roma 3, както и многобройни участия в научни конференции, комисии и проекти в София, Солун, Страсбург, Сереньо, Белград, Крайова, Неапол. Член на Асоциация за история на италианския език (ASLI) към Академия дела Круска, Флоренция, Италия. Автор на статии, посветени на чуждоезиковото обучение, на учебници за студентите от специалност "Италианска филология", съавтор на "Италианска граматика", на италианско-български и българо-италиански речници.

ЕЗИКОЗНАНИЕ

Статии
  Някои черти от характера на човека, обрисуван в устойчивите сравнения в италианския език
  Източници на компаратума в устойчивите сравнения в италианския език, характеризиращи човека: оценъчни характеристики и емоционални нюанси

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2017-2018
Електронно издателство LiterNet