Издателство
:. Издателство LiterNet  Електронни книги: Условия за публикуване
Медии
:. Електронно списание LiterNet  Електронно списание: Условия за публикуване
:. Електронно списание БЕЛ
:. Културни новини   Kултурни новини: условия за публикуване  Новини за култура: RSS абонамент!  Новини за култура във Facebook!  Новини за култура в Туитър
Каталози
:. По дати : Март  Издателство & списание LiterNet - абонамент за нови публикации  Нови публикации на LiterNet във Facebook! Нови публикации на LiterNet в Twitter!
:. Електронни книги
:. Раздели / Рубрики
:. Автори
:. Критика за авторите
Книжарници
:. Книжен пазар  Книжарница за стари книги Книжен пазар: нови книги  Стари и антикварни книги от Книжен пазар във Facebook  Нови публикации на Книжен пазар в Twitter!
:. Книгосвят: сравни цени  Сравни цени с Книгосвят във Facebook! Книгосвят - сравни цени на книги
Ресурси
:. Каталог за култура
:. Артзона
:. Писмена реч
За нас
:. Всичко за LiterNet
Настройки: Разшири Стесни | Уголеми Умали | Потъмни | Стандартни

ИВА БУЖАШКА
=============================

e-mail : iviiibu@gmail.com

Ива БужашкаИва Бужашка е родена в София през 1986 г. Завършва НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", София. Бакалавър по история в СУ "Св. Климент Охридски" (2009). След това специализира културология в университета Ла Сапиенца, Рим. Магистър по изкуствознание на Нов български университет с дипломна работа на тема "Усвояване на византийската традиция в модерното изкуство: Иван Милев" (2014). От 2017 г. е магистър по изкуствознание на Лайденския университет, Холандия, с дипломна работа на тема "The Space of Χώρα: A Perspective on Contemporary Art". Участвала е в различни проекти: изготвяне на учебни модели за музейна педагогическа дейност (Framer Framed, Амстердам), организация и куриране на изложби (The Fridge, Ogms; в Амстердам: Mediamatic, Framer Framed), фестивали (Copenhagen Photo Festival, Дания; Envision, Коста Рика). В момента живее в Амстердам и преподава български език и култура в българските училища в Лайден и Амстердам, Холандия. Професионалните й интереси са в областта на съвременните визуални изкуства: концепцията за темпоралност, ритуални и духовни художествени практики, био-арт; педагогически методологии в областта на образованието чрез изкуство.

ВИЗУАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Статии
  Усвояване на византийската традиция в модерното изкуство: Иван Милев

 

 

 


© Електронно издателство
LiterNet, 2018
Електронно издателство LiterNet